Meeschrijven

From WikiStatistiek
Jump to: navigation, search

Deze Wiki Biostatistiek is een initiatief van de helpdesk statistiek van Het Amsterdam UMC, locatie AMC en is gebaseerd op Mediawiki, dezelfe software die gebruikt wordt door de Wikipedia encyclopedia. De helpdesk statistiek biedt statistische ondersteuning aan onderzoekers verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie AMC bij het ontwerpen, uitvoeren en rapporteren van statistische analyses. Daarnaast ontwikkelen we ondersteunende producten die toegankelijke uitleg geven over het gebruik van statistiek en statistische software in het medisch onderzoek. De helpdesk statistiek kan geen ondersteuning bieden bij het schrijven van een bachelorthesis of tijdens de wetenschappelijke stage van de opleiding geneeskunde of aan andere studenten. Bent u student? Dan kunt u uw vragen aan uw begeleider of de stagecoördinator stellen. De helpdesk statistiek biedt geen ondersteuning aan derden.

Iedereen is welkom on deze website te verbeteren. Hiervoor is wel een gebruikers account nodig. Heeft u opmerkingen over of wilt u meeschrijven aan de wikistatistiek? Mail dan naar statistiek@amc.nl.

Bent u ingelogd onder een account, klik dan op 'bewerken' om te kunnen schrijven. U belandt in een bewerkingsscherm van de pagina waar u zich dan bevindt. Lees deze handleiding en onderstaande codes om te leren hoe u de leesbaarheid van uw aanpassingen kan vergroten. Alle aanpassingen zijn direct voor iedereen zichtbaar nadat u op 'pagina opslaan' heeft geklikt. Aanpassingen worden gemodereerd door een statisticus. Lees over het auteurschap op onze site.

Uitproberen?

De 'zandbak' is een speciale pagina om het bewerken van pagina's een keer uit te proberen.

Lay-out codes

Hieronder een "cheatsheet" met daarin veel voorkomende layout trucs. Overgenomen van ECGpedia.

Cheatsheet

Description You type You get
Applies anywhere
Italicise text

''italic''

italic

Bold text

'''bold'''

bold

Bold and italic

'''''bold & italic'''''

bold & italic

Internal link

(within Wikipedia)

[[Name of page]]
[[Name of page|display text]]

Name of page
display text

Redirect to another page

#REDIRECT [[Target page]]

Target page

External link

(to other websites)

[http://www.example.org]
[http://www.example.org display text]
http://www.example.org

[1]
display text
http://www.example.org

Sign your posts
on talk pages

~~~~

Your username 23:12,
22 June 2021 (UTC)

Applies only at the beginning of the line
Headings

A Table of Contents will automatically be generated when four headings are added to an article.

== Level 1 ==
=== Level 2 ===
==== Level 3 ====
===== Level 4 =====
====== Level 5 ======

Level 1

Level 2

Level 3

Level 4
Level 5

* One
* Two
** Two point one
* Three

  • One
  • Two
    • Two point one
  • Three
Numbered list

# One
# Two
## Two point one
# Three

  1. One
  2. Two
    1. Two point one
  3. Three
 


Klaar met lezen? Je kunt naar het OVERZICHT van alle statistische onderwerpen op deze wiki gaan. Of naar de pagina KEUZE TOETS voor hulp bij het uitzoeken van een geschikte toets of analyse. Wil je meer leren over biostatistiek? Volg dan de AMC e-learning Practical Biostatistics. Vind je op deze pagina's iets dat niet klopt? Werkt een link niet? Of wil je bijdragen aan de wiki? Neem dan contact met ons op.

De wiki biostatistiek is een initiatief van de helpdesk statistiek van het Amsterdam UMC, locatie AMC. Medewerkers van het Amsterdam UMC, locatie AMC kunnen via intranet (e-mailadres statistiek@amsterdamumc.nl) ondersteuning aanvragen. Ondersteuning aan studenten of derden is niet mogelijk!