Difference between revisions of "Wiki Statistiek"

From WikiStatistiek
Jump to: navigation, search
Line 48: Line 48:
 
'''Over de wiki biostatistiek'''
 
'''Over de wiki biostatistiek'''
  
De wiki biostatistiek is een initiatief van de [https://www.amc.nl/web/leren/research-62/research/research-support.htm AMC Clinical Research Unit]. De Clinical Research Unit biedt statistische ondersteuning aan AMC onderzoekers bij het ontwerpen, uitvoeren en rapporteren van statistische analyses. Daarnaast ontwikkelen we ondersteunende producten die toegankelijke uitleg geven over het gebruik van statistiek en statistische software in het medisch onderzoek. Medewerkers van het AMC kunnen via de [http://intranet.amc.nl/web/organisatie/domeinen/research/clinical-research-unit-cru/statistiek.htm AMC intranet site van de CRU] statistische ondersteuning aanvragen.
+
De wiki biostatistiek is een initiatief van de [https://www.amc.nl/web/Research/ResearchAMC/Research-Support.htm Amsterdam UMC Clinical Research Unit]. De Clinical Research Unit biedt o.a. statistische ondersteuning aan onderzoekers van het Amsterdam UMC. Medewerkers van het Amsterdam UMC, locatie Meiberdreef kunnen via de [http://intranet.amc.nl/web/organisatie/domeinen/research/clinical-research-unit-cru/statistiek.htm Amsterdam UMC intranet] (e-mailadres statistiek@amc.uva.nl) ondersteuning aanvragen. Medewerkers van het Amsterdam UMC, locatie Boelelaan kunnen via [https://www.vumc.nl/afdelingen/eb/consultatie/ de internet site van de afdeling Epidemiologie en Biostatistiek] ondersteuning aanvragen. Ondersteuning aan studenten of derden is niet mogelijk!
  
Heeft u opmerkingen over of wilt u meeschrijven aan de wikistatistiek? Neem dan [[meeschrijven | contact]] met ons op.
+
Klaar met lezen? Je kunt naar het [[OVERZICHT]] van alle statistische onderwerpen op deze wiki gaan. Of naar de pagina [[KEUZE TOETS]] voor hulp bij het uitzoeken van een geschikte toets of analyse. Wil je meer leren over biostatistiek? Volg dan de [http://www.elearningbiostatistics.com Amsterdam UMC e-learning Practical Biostatistics]. Vind je op deze pagina's iets dat niet klopt? Werkt een link niet? Of wil je bijdragen aan de wiki? Neem dan [[meeschrijven | contact]] met ons op.
  
</div>
 
 
<div style="background-color:#fcfcfc; margin:0.5em; padding:1em; border:1px solid #960018;">
 
'''Meer leren over biostatistiek?'''
 
 
Volg dan de AMC e-learning Practical Biostatistics [http://www.elearningbiostatistics.com AMC e-learning Practical Biostatistics] of bezoek de pagina met links naar [[cursusmateriaal|andere websites en cursussen]].
 
 
</div>
 
</div>

Revision as of 08:28, 1 October 2018

Welkom op de wiki biostatistiek van het Amsterdam UMC.

In deze wiki worden antwoorden gegeven op veelgestelde vragen over statistiek in medisch onderzoek. Start uw zoektocht langs een van onze twee overzichtspagina's:

  • Via het OVERZICHT ziet u snel alle statistische onderwerpen op deze wiki.
  • Op de pagina KEUZE TOETS kunt u kijken welke toets of analyse geschikt is voor uw data.

Populaire pagina's

1 Poweranalyse 6 Cohen's kappa
2 Lineaire regressie 7 Survival analyse
3 Herhaalde metingen 8 Randomiseren
4 Logistische regressie 9 Chi-kwadraat toets
5 T-toets 10 Intraclass correlatie coefficient


Laatste toevoegingen:


Over de wiki biostatistiek

De wiki biostatistiek is een initiatief van de Amsterdam UMC Clinical Research Unit. De Clinical Research Unit biedt o.a. statistische ondersteuning aan onderzoekers van het Amsterdam UMC. Medewerkers van het Amsterdam UMC, locatie Meiberdreef kunnen via de Amsterdam UMC intranet (e-mailadres statistiek@amc.uva.nl) ondersteuning aanvragen. Medewerkers van het Amsterdam UMC, locatie Boelelaan kunnen via de internet site van de afdeling Epidemiologie en Biostatistiek ondersteuning aanvragen. Ondersteuning aan studenten of derden is niet mogelijk!

Klaar met lezen? Je kunt naar het OVERZICHT van alle statistische onderwerpen op deze wiki gaan. Of naar de pagina KEUZE TOETS voor hulp bij het uitzoeken van een geschikte toets of analyse. Wil je meer leren over biostatistiek? Volg dan de Amsterdam UMC e-learning Practical Biostatistics. Vind je op deze pagina's iets dat niet klopt? Werkt een link niet? Of wil je bijdragen aan de wiki? Neem dan contact met ons op.