Difference between revisions of "Wiki Statistiek"

From WikiStatistiek
Jump to: navigation, search
(3 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
 
<div style="background:#fcfcfc; margin:0.5em; padding:1em; border:1px solid #960018;">
 
<div style="background:#fcfcfc; margin:0.5em; padding:1em; border:1px solid #960018;">
<h2 style="margin:0px;margin-bottom:15px;background-color:#D1DAEB;font-size:120%;font-weight:bold;border:1px solid #faf5ff;text-align:left;color:#000;padding:0.2em 0.4em;"><font color="black"><big>'''Welkom op de wiki biostatistiek van het [https://www.amc.nl/ Amsterdam UMC.]'''</big></font></h2>
+
<h2 style="margin:0px;margin-bottom:15px;background-color:#D1DAEB;font-size:120%;font-weight:bold;border:1px solid #faf5ff;text-align:left;color:#000;padding:0.2em 0.4em;"><font color="black"><big>'''Welkom op de wiki biostatistiek van het [https://www.amc.nl/ Academisch Medisch Centrum.]'''</big></font></h2>
  
 
In deze wiki worden antwoorden gegeven op veelgestelde vragen over statistiek in medisch onderzoek. Start uw zoektocht langs een van onze twee overzichtspagina's:
 
In deze wiki worden antwoorden gegeven op veelgestelde vragen over statistiek in medisch onderzoek. Start uw zoektocht langs een van onze twee overzichtspagina's:
Line 48: Line 48:
 
'''Over de wiki biostatistiek'''
 
'''Over de wiki biostatistiek'''
  
De wiki biostatistiek is een initiatief van de [https://www.amc.nl/web/Research/ResearchAMC/Research-Support.htm Amsterdam UMC Clinical Research Unit]. De Clinical Research Unit biedt o.a. statistische ondersteuning aan onderzoekers van het Amsterdam UMC. Medewerkers van het Amsterdam UMC, locatie Meiberdreef kunnen via de [http://intranet.amc.nl/web/organisatie/domeinen/research/clinical-research-unit-cru/statistiek.htm Amsterdam UMC intranet] (e-mailadres statistiek@amc.uva.nl) ondersteuning aanvragen. Medewerkers van het Amsterdam UMC, locatie Boelelaan kunnen via [https://www.vumc.nl/afdelingen/eb/consultatie/ de internet site van de afdeling Epidemiologie en Biostatistiek] ondersteuning aanvragen. Ondersteuning aan studenten of derden is niet mogelijk!
+
De wiki biostatistiek is een initiatief van de [https://www.amc.nl/web/Research/ResearchAMC/Research-Support.htm AMC Clinical Research Unit]. De Clinical Research Unit biedt o.a. statistische ondersteuning aan onderzoekers van het AMC. Medewerkers van het AMC, locatie Meiberdreef kunnen via [http://intranet.amc.nl/web/organisatie/domeinen/research/clinical-research-unit-cru/statistiek.htm intranet] (e-mailadres statistiek@amc.uva.nl) ondersteuning aanvragen. Ondersteuning aan studenten of derden is niet mogelijk!
  
Klaar met lezen? Je kunt naar het [[OVERZICHT]] van alle statistische onderwerpen op deze wiki gaan. Of naar de pagina [[KEUZE TOETS]] voor hulp bij het uitzoeken van een geschikte toets of analyse. Wil je meer leren over biostatistiek? Volg dan de [http://www.elearningbiostatistics.com Amsterdam UMC e-learning Practical Biostatistics]. Vind je op deze pagina's iets dat niet klopt? Werkt een link niet? Of wil je bijdragen aan de wiki? Neem dan [[meeschrijven | contact]] met ons op.
+
Klaar met lezen? Je kunt naar het [[OVERZICHT]] van alle statistische onderwerpen op deze wiki gaan. Of naar de pagina [[KEUZE TOETS]] voor hulp bij het uitzoeken van een geschikte toets of analyse. Wil je meer leren over biostatistiek? Volg dan de [http://www.elearningbiostatistics.com AMC e-learning Practical Biostatistics]. Vind je op deze pagina's iets dat niet klopt? Werkt een link niet? Of wil je bijdragen aan de wiki? Neem dan [[meeschrijven | contact]] met ons op.
  
 
</div>
 
</div>

Revision as of 14:07, 9 October 2018

Welkom op de wiki biostatistiek van het Academisch Medisch Centrum.

In deze wiki worden antwoorden gegeven op veelgestelde vragen over statistiek in medisch onderzoek. Start uw zoektocht langs een van onze twee overzichtspagina's:

  • Via het OVERZICHT ziet u snel alle statistische onderwerpen op deze wiki.
  • Op de pagina KEUZE TOETS kunt u kijken welke toets of analyse geschikt is voor uw data.

Populaire pagina's

1 Poweranalyse 6 Cohen's kappa
2 Lineaire regressie 7 Survival analyse
3 Herhaalde metingen 8 Randomiseren
4 Logistische regressie 9 Chi-kwadraat toets
5 T-toets 10 Intraclass correlatie coefficient


Laatste toevoegingen:


Over de wiki biostatistiek

De wiki biostatistiek is een initiatief van de AMC Clinical Research Unit. De Clinical Research Unit biedt o.a. statistische ondersteuning aan onderzoekers van het AMC. Medewerkers van het AMC, locatie Meiberdreef kunnen via intranet (e-mailadres statistiek@amc.uva.nl) ondersteuning aanvragen. Ondersteuning aan studenten of derden is niet mogelijk!

Klaar met lezen? Je kunt naar het OVERZICHT van alle statistische onderwerpen op deze wiki gaan. Of naar de pagina KEUZE TOETS voor hulp bij het uitzoeken van een geschikte toets of analyse. Wil je meer leren over biostatistiek? Volg dan de AMC e-learning Practical Biostatistics. Vind je op deze pagina's iets dat niet klopt? Werkt een link niet? Of wil je bijdragen aan de wiki? Neem dan contact met ons op.