Wiki Statistiek

From WikiStatistiek
Revision as of 09:01, 1 October 2018 by Rebecca Holman (talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Welkom op de wiki biostatistiek van het Amsterdam UMC.

In deze wiki worden antwoorden gegeven op veelgestelde vragen over statistiek in medisch onderzoek. Start uw zoektocht langs een van onze twee overzichtspagina's:

  • Via het OVERZICHT ziet u snel alle statistische onderwerpen op deze wiki.
  • Op de pagina KEUZE TOETS kunt u kijken welke toets of analyse geschikt is voor uw data.

Populaire pagina's

1 Poweranalyse 6 Cohen's kappa
2 Lineaire regressie 7 Survival analyse
3 Herhaalde metingen 8 Randomiseren
4 Logistische regressie 9 Chi-kwadraat toets
5 T-toets 10 Intraclass correlatie coefficient


Laatste toevoegingen:


Over de wiki biostatistiek

De wiki biostatistiek is een initiatief van de Amsterdam UMC Clinical Research Unit. De Clinical Research Unit biedt o.a. statistische ondersteuning aan onderzoekers van het Amsterdam UMC. Medewerkers van het Amsterdam UMC, locatie Meiberdreef kunnen via de intranet (e-mailadres statistiek@amc.uva.nl) ondersteuning aanvragen. Medewerkers van het Amsterdam UMC, locatie Boelelaan kunnen via de internet site van de afdeling Epidemiologie en Biostatistiek ondersteuning aanvragen. Ondersteuning aan studenten of derden is niet mogelijk!

Klaar met lezen? Je kunt naar het OVERZICHT van alle statistische onderwerpen op deze wiki gaan. Of naar de pagina KEUZE TOETS voor hulp bij het uitzoeken van een geschikte toets of analyse. Wil je meer leren over biostatistiek? Volg dan de Amsterdam UMC e-learning Practical Biostatistics. Vind je op deze pagina's iets dat niet klopt? Werkt een link niet? Of wil je bijdragen aan de wiki? Neem dan contact met ons op.