Difference between revisions of "Wikistatistiek:About"

From Wikistatistiek
Jump to navigation Jump to search
m (kleine filologische correctie)
 
Line 6: Line 6:
  
 
==Hoe komen de teksten op de wiki tot stand?==
 
==Hoe komen de teksten op de wiki tot stand?==
De wiki biostatistiek werkt net als wikipedia met een open schrijfstructuur. Iedereen die wil kan [[meeschrijven]] aan de teksten. Om veiligheidsredenen is hiervoor wel een inlogaccount vereist (te verkrijgen via statistiek@amc.nl). Bij grote bijdragen vermelden wie de auteursnamen bij het artikel, zo is door externen de betrouwbaarheid van de informatie te beoordelen. Zie de pagina over [[auteurschap]] voor de gang van zaken.
+
De wiki biostatistiek werkt net als wikipedia met een open schrijfstructuur. Iedereen die wil kan [[meeschrijven]] aan de teksten. Om veiligheidsredenen is hiervoor wel een inlogaccount vereist (te verkrijgen via statistiek@amc.nl). Bij grote bijdragen vermelden we de auteursnamen bij het artikel, zo is door externen de betrouwbaarheid van de informatie te beoordelen. Zie de pagina over [[auteurschap]] voor de gang van zaken.
  
 
==Ik zie een fout of een omissie, wat nu?==
 
==Ik zie een fout of een omissie, wat nu?==

Latest revision as of 10:57, 12 December 2010

Wie zit er achter de wiki biostatistiek?

De wiki biostatistiek is een initiatief van de Helpdesk Statistiek van de Clinical Research Unit in het AMC. Onze helpdesk verleent kortdurende consultaties aan alle AMC onderzoekers die vastlopen bij statistische analyse. Daarnaast ontwikkelt de helpdesk ondersteunende producten die toegankelijke uitleg geven over het gebruik van statistiek en statistische software in het medisch onderzoek. Meer informatie over de CRU Helpdesk Statistiek is te vinden op de CRU website (AMC intranet).

Waar is de wiki biostatistiek voor bedoeld?

De wiki biostatistiek probeert op een toegankelijke wijze medisch onderzoekers wegwijs te maken in de biostatistiek. De wiki is een soort routekaart voor het vinden van de geschikte analyse-methode en geeft daarbij antwoord op vragen waar veel onderzoekers op vastlopen. Daarnaast linkt de wiki door naar veel handige websites waar meer toegankelijke uitleg over biostatistiek te vinden is. Op deze manier kunnen medische onderzoekers gemakkelijker en meer toepasselijk gebruik maken van aanwezige statistische methodes. Zie onze disclaimer voor informatie over waar de wiki niet voor bedoeld is.

Hoe komen de teksten op de wiki tot stand?

De wiki biostatistiek werkt net als wikipedia met een open schrijfstructuur. Iedereen die wil kan meeschrijven aan de teksten. Om veiligheidsredenen is hiervoor wel een inlogaccount vereist (te verkrijgen via statistiek@amc.nl). Bij grote bijdragen vermelden we de auteursnamen bij het artikel, zo is door externen de betrouwbaarheid van de informatie te beoordelen. Zie de pagina over auteurschap voor de gang van zaken.

Ik zie een fout of een omissie, wat nu?

Heeft u vragen of suggesties, of wilt u meeschrijven aan de wiki, mail dan naar statistiek@amc.nl.


Terug naar OVERZICHT voor een overzicht van alle statistische onderwerpen op deze wiki.

Terug naar KEUZE TOETS voor hulp bij het uitzoeken van een geschikte toets of analyse.

Terug naar de MAIN PAGE.